Warsztaty kulinarne dla firm

Warsztaty kulinarne dla firm to doskonały pretekst do zorganizowania spotkania firmowego, a organizacja eventów i wszelkiego rodzaju imprez firmowych na najwyższym poziomie to nasza specjalność.

Warsztaty kulinarne dla firm organizujemy zarówno w Warszawie, w Polsce jak i za granicą.

W zależności od celu projektu, grupy uczestników i ich ilości, dopasowujemy przebieg, lokalizację, przestrzenie (np. eventowe, studia kulinarne, hotele czy ośrodki konferencyjne) oraz wszystkie detale eventu.

Odkryj egzotyczne smaki!

Poznaj podstawy smaku

Stwórz najlepsze połączenia

Doceń wspaniałe produkty!

Zasmakuj w kulinarnej tradycji

Upiecz swój pierwszy chleb

Odtwórz zapominanie przepisy...

Pokochaj kuchnię wege!

CO NAS WYRÓŻNIA

Gwarantujemy
jakość

Opieka Event
Managera

Mądrze
integrujemy

Team Building,
Gry Kulinarne

Gotujemy
w plenerze

Różne przestrzenie
eventowe

Serwujemy
doskonałe wina

Dbamy
o nastrój

TEMATY WARSZTATÓW KULINARNYCH DLA FIRM

To co nas wyróżnia to kreatywność i umiejętność organizacji warsztatów kulinarnych, także w terenie. Możemy zorganizować Twój event zarówno na nadmorskiej plaży, jak i przy górskim potoku lub nad mazurskim jeziorem czy pięknej, dzikiej polanie. Wyobraźnia popycha nas wciąż do coraz to nowych projektów i wyzwań – dzięki temu nigdy nie jest nudno!
Ambicja podkręca nam chęć do działania przy kolejnych, nowych projektach!

NASZE WARSZTATY PLENEROWE

Prowadzący nasze warsztaty kulinarne to najlepsi Szefowie kuchni z bogatym doświadczeniem. Wielu z nich szlify zdobywało za granicą w najlepszych restauracjach, także wyróżnianych gwiazdkami Michelin. Współpracujemy z wieloma Szefami, którzy specjalizują się w przeróżnych kuchniach świata. Na życzenie klienta warsztaty kulinarne poprowadzić mogą, także największe gwiazdy kulinarnego świata.

NASI SZEFOWIE - Z KIM GOTUJECIE

Paweł Paszek - Pietruch

Kuchnia to niesamowite miejsce, które zabiera nas w wyjątkową i pyszną podróż.

Gotowanie jest dla mnie wspaniałą przygodą, chęcią dzielenia się własną historią, doświadczeniami i smakami miejsc, które okazały się wyjątkowe. To forma ekspresji, eksperymentowanie i odkrywanie. Przez wiele lat byłem związany z biznesem i mocno zaangażowany zawodowo w obszar marketingu z klientami korporacyjnymi. Parę lat temu, głodny wiedzy i potrzeby zmian, postanowiłem głębiej odkryć całkiem nowy dla mnie świat – profesjonalnego gotowania.

Jako pierwszy Polak szkoliłem się w Instytucie Kulinarnym – Italian Food Style Education w Piemoncie. Po powrocie do Polski prowadziłem kursy i szkolenia kulinarne, warsztaty dla pasjonatów, a także jeden z pierwszych klubów kolacyjnych w Warszawie. Z czasem pasja przerodziła się w pracę i teraz łączę radość z przekazywania kulinarnej wiedzy, frajdę ze wspólnego gotowania i realizowania wymagających projektów biznesowych. Podróżując w różne miejsca świata odkrywałem smaki Azji, Europy, Karaibów, Meksyku czy Polinezji Francuskiej i to one inspirują mnie w kuchni. Uwielbiam włoską kuchnię i ręcznie robione makarony oraz gotowanie w terenie – wszędzie, gdzie się da i o każdej porze roku! W 2010 założyłem Perfetto Culinary Events.

Paweł Paszek - Pietruch

Sławek Wojtysiak

Chef i Doradca kulinarny w kilku projektach kulinarnych w Warszawie. Działający kiedyś z Tapas Bar Sueno. Przez dłuższy czas związany z firmą Decare importująca produkty z spożywcze do gotowania z różnych egzotycznych stron świata. Prowadzi warsztaty kulinarne z PERFETTO Culinary Events oraz układa przepisy na potrzeby magazynów kulinarnych. Uwielbia kuchnię dalekiej Azji. Zwłaszcza tę egzotyczną z Tajlandii.

Sławek Wojtysiak

Jakub Steuermark

Gotował od zawsze, szlify kulinarne zdobywał na Florydzie w USA, następnie w Anglii, gdzie objął stanowisko Szefa Kuchni w jednym z prestiżowych gastropubów w West Sussex. Razem z innymi szefami współtworzył Jamie’s Italian, włoską restaurację Jamiego Olivera w Covent Garden. W Anglii ukończył formalne kucharskie wykształcenie. Potem podjął decyzję o wyjeździe do Hiszpanii. Objął tam stanowisko Szefa Kuchnia w dwóch restauracjach . Jesienią 2013 roku wrócił do Polski i rozpoczął swój własny projekt pod nazwą Masło i Szałwia. Regularnie gotuje w programie Pytanie na Śniadanie w TVP2. Na stałe współpracuje z marką Oerlemans. Kuchnia Kuby to kuchnia produktu, czasem w stylu Cook It Raw.

Jakub Steuermark

Tomasz Jakubiak

Kucharz i dziennikarz kulinarny. Od 6 lat jest gospodarzem popularnego programu „Jakubiak lokalnie” (i kolejnych: „Jakubiak rodzinnie”, „Jakubiak w sezonie”) oraz najnowszego - „Jakubiak z miłości do lokalności” w telewizji Kuchnia+, który bije rekordy oglądalności. Autor książek „Jakubiak lokalnie” oraz „Z miłości do lokalności”. Był związany z telewizją śniadaniową „Dzień Dobry TVN” oraz gościnnie występował w programie „Pytanie na śniadanie”. Niejednokrotnie występował w roli prowadzącego audycje radiowe, pisał liczne felietony kulinarne w „Moje gotowanie”. W roku 2013 Tomasz Jakubiak dołączył do elitarnej organizacji zrzeszającej najlepszych szefów kuchni w Polsce – Klubu Szefów Kuchni. Znani z telewizyjnych ekranów i najlepszych restauracji kucharze łączą siły, pomysły i entuzjazm, promując polską kuchnię i troszcząc się o edukację młodego pokolenia kucharzy. Od 2016 roku jest Ambasadorem Akademii Smaków sygnowanej marką Bosch. Swój kunszt kulinarny do maja 2016 roku, Tomek zaprezentował gościom w swojej autorskiej restauracji Gar Jakubiaka, gdzie świetnie sprawdził się w roli szefa kuchni, a restauracja została wyróżniona Dwiema Czapkami w Przewodniku Gault & Millau. Oprócz zamiłowania do kuchni Tomasz Jakubiak cały czas rozwija swoją pasję do podróżowania w poszukiwaniu chwili wytchnienia, ale też smaku doskonałego, obserwując i zdobywając kolejne doświadczenia ze światowych kuchni. W tym celu odwiedził m.in. Sri Lankę, Tajlandię, Senegal Maderę, Gruzję, Włochy i wiele innych krajów.

Tomasz Jakubiak

Sandra Kotowicz

Mimo 25 lat, blisko 8 z nich spędziła w różnych kuchniach w różnych stronach świata.
Mając 19 lat zamieszkała w Kopenhadze i gotowała w restauracji AoC (odznaczonej 2 gwiazdkami Michelin) oraz Geranium ( The World's 50 Best Restaurants). W Belgii pracowała w Lepicerie du Cirque, która również została odznaczona jedną gwiazdką Michelin, a po roku została tam zastępcą Szefa Kuchni - mając niespełna 22 lata. Pracowała również w Centpourcent (1 gwiazdka Michelin). W 5 edycji Top Chefa, zajęła 2 miejsce i wygrała staż w restauracji El Celler de Can Roca. Na wyspie Samoa otworzyła pierwszą restaurację typu "gourmet" dla znanego szefa kuchni ze Sri Lanki- Petera Kuruvita. Na początku rozpoczęła pracę w londyńskiej restauracji Angler. Odbyła staż w restauracji Gordona Ramsaya „Petrus” w Londynie. Obecnie pracuje nad projektem, którego jeszcze nie było i który pragnie zrealizować w Polsce.

Sandra Kotowicz

Dominika Matysiak

Od wielu lat zajmuje się cukiernictwem. Pod bacznym okiem mamy stawiała swoje pierwsze kroki w kuchni. Miłość do pieczenia udało jej się przenieść na życie zawodowe i połączyła obowiązki z pasją. Obecnie prowadzi swoją firmę Domo Bake - w której robi torty artystyczne oraz słodycze na zamówienie. Kocha dobre jedzenie i codziennie stara się poszerzać swoje kulinarne horyzonty szukając nowych, zaskakujących smaków.

Dominika Matysiak

Mariusz Melcer

W pełni oddany swojej pracy Szef kuchni z 16 letnim doświadczeniem. Posiada unikalny zestaw pasji, łączący fotografię z gotowaniem oraz stylizacją jedzenia, co daje często zaskakujące efekty w codziennej pracy. Z szerokim spektrum znajomości kulinariów z różnych stron świata, doskonale komponuje nowatorskie przepisy. Zawodowo pomaga restauratorom w usprawnieniu funkcjonowania ich restauracji również od strony biznesowej. Prowadzi szkolenia i pokazy kulinarne, gdzie ma przyjemność przekazywania swojej wiedzy innym pasjonatom. Specjalizuje się w kuchni azjatyckiej, ale równie bliska jego sercu jest pajda własnoręcznie świeżo wypieczonego chleba ze smalcem. Od kilku lat związany z jednym z najlepszych Sushi Barów w Warszawie - Sakana.

Mariusz Melcer

Jerzy Nogal

Z pasji kucharz i fotograf. Współpracuj twórczo z innymi kucharzami, wspólnie tworzą przepisy na potrzeby warsztatów kulinarnych i propozycje menu do restauracji. Jest pasjonatą naturalnych smaków i zdrowej produkcji żywności. Na podkarpackiej wsi uprawia, na własne i przyjaciół potrzeby pszenicę, żyto i grykę. Specjalizuje się w kuchni Polskiej i obróbce mięsa. Doskonale przyrządza burgery w różnych konfiguracjach. Regularnie gotuje w programie Pytanie na Śniadanie w TVP 2. Współpracuje z wydawnictwami przy realizacji projektów kulinarnych.

Jerzy Nogal

Konrad Kuzyka

Absolwent Gastronomii - sztuki kulinarnej Uniwersytetu Warmińsko Mazurskiego w Olsztynie. Przez 1,5 roku miał okazję wielokrotnie gotować w pałacu w Wilanowie. Skończył studia na warszawskim SGGW. Reprezentant Polski w Kulinarnym Pucharze Świata Juniorów 2014 w Luksemburgu.Trzykrotnie uczestniczył w Restauracji Mistrzów, gdzie zdobywał kolejne szlify pod okiem najlepszych szefów kuchni w Polsce. Swoje doświadczenie zdobywał: Atelier Amaro, Brasserie Warszawska, Odette, 3-gwiazdkowej restauracji Vendome. Pracował w restauracji Karola Okrasy - Platter. Zdobywał również doświadczenie na stażu w restauracji Hestona Blumenthala - Fat Duck odznaczonej 3 gwiazdkami Michelin. Pracował również w restauracji w Pekinie, gdzie zakochał się w kuchni chińskiej.

Konrad Kuzyka

Wit Szychowski - Pan Tasak

Mówi o sobie, że jest gastronomicznym włóczykijem. Kiedy inni kończyli szkoły gastronomiczne, on - chłopak z Ursynowa rozwijał zawodowo skateboarding, malował graffitti i słuchał hip-hopu. Kontuzja przekreśliła jego plany, trafił do knajpy i utonął. Pracował w wielu warszawskich restauracjach, angażował się w różnorakie projekty kulinarne, eksperymentował. Dziś wie, że najbardziej pociąga go kuchnia polska, odzieranie jej z przaśności, przenoszenie uwagi z mięsa, na warzywa. Lubi proste, zaskakujące połączenia i cieszy się subtelnymi smakami młodej, wiosennej zieleniny. Mężczyzna, samouk, niepokorna dusza: Wit Szychowski – Pan Tasak!

Wit Szychowski - Pan Tasak

Witek Iwański

Jest absolwentem Warszawskiej Szkoły Gastronomicznej. Zawodu uczył się m.in. w Instytucie Poula Bocuse, w Sztokholmie, a także w Oslo. Wygrał większość ogólnokrajowych konkursów kulinarnych, zdobył liczne tytuły takie jak: Młody Talent i nominację Szef Roku przewodnika Gault&Millau. Wraz z restauracją, za którą odpowiada na co dzień, wygrał bezprecedensowo galę Wine&Food Noble Night. Odznaczony tytułem Chef de L’Avenir ciągle szuka nowych inspiracji i kierunków rozwoju. Uwielbienie do gotowania łączy z podróżami. Gotował m.in. w Szwecji oraz w USA. Gotując czerpie najwięcej inspiracji z produktów dostępnych w najbliższym otoczeniu, wydobywając z nich pierwotny smak i podkreślając, że jedzenie to również wspólnie przeżywane emocje.

Witek Iwański

Liliana Filipiak

Młoda, zdolna i gotuje…
Pasja gotowania, stała się sposobem na życie. Tajniki kuchni poznawała od Kurta Schellera ale też w Instytucie Paul'a Bocuse’a w Lyonie, gdzie pod okiem Bertranda Esnaulta i Patricka Oghearda nauczyła się najbardziej nowoczesnych technik pracy w kuchni. Zwyciężyła też kilkakrotnie w „Festiwalu Dobrego Smaku” w Łodzi. Popularność zyskała dzięki udziałowi w pierwszej polskiej edycji programu kulinarnego TOP CHEF.

Liliana Filipiak

Jan Kuroń

Szef Kuchni - doświadczenie zdobywał w restauracjach w Polsce oraz na świecie (Hiszpania, Włochy, Chorwacja, Wielka Brytania).
– szkolił się w prestiżowej szkole Le Cordon Bleu w Londynie – doskonaląc warsztat szefa kuchni , w Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu oraz odbył wiele specjalistycznych kursów kulinarnych.
Zawodowo (media) – Od ponad 5 lat jest nieprzerwanie aktywny w polskich mediach – TV, radio, prasa i Internet. Jest ekspertem kulinarnym portalu ONET.PL Promuje polskie, regionalne produkty (m.in. był kulinarnym ekspertem kampanii „teraz pstrąg”). Promuje kreatywność w kuchni, szacunek do tradycji oraz zdrowy tryb życia.  Przeprowadził z sukcesem przez ostatnie 5 lat ponad 450 pokazów kulinarnych.

Jan Kuroń

Ariel Ziółkowski i Magda Wacek

Są parą zarówno w kuchni , jaki w życiu prywatnym. Ariel i Magda pracują jako privet chef. Fascynuje ich tworzenie potraw od podstaw. Nie używają półproduktów, sami pieką chleb, robią kiełbasy, przetwory typu keczupy, dżemy, pasty curry, kimchi itp. Kręci ich szeroko pojętny food design, kuchnia minimalistyczna ale także street food.. W kuchni łączą tradycyjne smaki z nowymi trendami kulinarnymi i dietetycznymi. Specjalizują się w kuchni włoskiej, francuskiej, polskiej, tajskiej, koreańskiej, amerykańskiej, brytyjskiej. Ich marzeniem jest stworzenie kulinarnego miejsca, gdzie każdy będzie mógł być sobą.

Ariel Ziółkowski i Magda Wacek

Marta Wajda

Jako projektantka z wykształcenia podchodzi do gotowania jak do tworzenia obiektu, którego forma jest równie ważna co smak. W swojej pracy poszukuje harmonii między kształtem, barwą i smakiem. Inspiracji poszukuje w kuchni dalekiej Indonezji jak i w książkach kucharskich odziedziczonych po Babci. Jest autorką tekstów kulinarnych dla portali o zdrowiu i rodzicielstwie, ale również współpracuje z magazynamikulinarnymi. Jest zagorzałą promotorka miejskiego ogrodnictwa, a na mnswoim tarasie co rok hoduje kilkanaście odmian pomidorów.

Marta Wajda

Tomasz Królikowski

Przez wiele lat pracował w Anglii w Royale College of Surgeons i British Library jako Head Chef. W Polsce pracował przy kilku projektach kulinarnych otwierając nowe miejsca na gastronomicznej mapie Warszawy. Przez kilka lat szefował w warszawskiej restauracji Słony. Aktualnie pracuje przy projektach kulinarnych, współpracuje z firmami eventowymi i prowadzi warsztaty kulinarne. Uwielbia klasyczną kuchnię włoską i francuską. Często prowadzi warsztaty z modnego w ostatnim czasie Street Foodu. Gotuje w programie Pytanie na Śniadanie w TVP2.

Tomasz Królikowski

Tematykę warsztatów dobieramy do potrzeb naszych Klientów, poza stałymi tematami w ofercie możemy również przygotować program indywidualny.

Chefowie i Event Managerowie czuwają nad przebiegiem warsztatów, jakością tworzonych dań i dobrym klimatem eventu.

Pysznie budujemy relacje!

ZAUFALI NAM