WARSZTATY DOLOMITY 2014
Zimowe warsztaty kulinarne w Dolomitach 2014 – warsztaty kulinarne – kurs gotowania
To już 3 edycja wyjazdu narciarskiego przygotowanego przez Fabrykę Narciarzy połączonego z warsztatami kulinarnymi PERFETTO, które mam przyjemność poprowadzić. Tym razem w dniach 7-14 grudnia 2014 spędzimy tydzień we włoskich Dolomitach. Podczas 2 spotkań kulinarnych zajmiemy się tematem grillowania ale nie tylko.
Techniki i zasady grillowania:
- Mięsa
- Ryby
- Owoce morza
- Warzywa
Dowiemy się ponadto…
- Jakie rodzaje mięsa nadają się do szybkiego grillowania a jakie wymagają więcej czasu
- Jak tworzyć własne mieszanki przypraw
- Jak przygotować mięso do grillowania
- Jak przygotować 6 podstawowych marynat do różnych mięs
- Czy da się upiec pizzę na grillu ?
- Wok na grillu ?
- Jak grillować ryby i jak je przyprawiać
- Jak grillować owoce morza
GOŚCIE SPECJALNI:
Emilio Foradori , Foradori winery – jeden z najlepszych producentów win w Trentino!
Będziemy mieli okazję skosztować najlepszych lokalnych win Teroldego!
Martin Foradori-Hoftstatter, Hoftstatter Winery – jeden z najlepszych producentów win w Alto Adige/SudTirol.
Degustować będziemy między innymi wspaniałe Pinot Grigio, Gewurztraminer, Pinot Noir oraz Lagrein!