WARSZTATY DOLOMITY 2014

Tagi: Komunia

Zimowe warsztaty kulinarne w Dolomitach 2014 – warsztaty kulinarne – kurs gotowania 

To już 3 edycja wyjazdu narciarskiego przygotowanego przez Fabrykę Narciarzy połączonego z warsztatami kulinarnymi PERFETTO, które mam przyjemność poprowadzić. Tym razem w dniach 7-14 grudnia 2014 spędzimy tydzień we włoskich Dolomitach. Podczas 2 spotkań kulinarnych zajmiemy się tematem grillowania ale nie tylko.

Techniki i zasady grillowania:

  •  Mięsa
  • Ryby
  • Owoce morza
  • Warzywa

Dowiemy się ponadto…

  • Jakie rodzaje mięsa nadają się do szybkiego grillowania a jakie wymagają więcej czasu
  • Jak tworzyć własne mieszanki przypraw
  • Jak przygotować mięso do grillowania
  • Jak przygotować 6 podstawowych marynat do różnych mięs
  • Czy da się upiec pizzę na grillu ?
  • Wok na grillu ?
  • Jak grillować ryby i jak je przyprawiać
  • Jak grillować owoce morza

GOŚCIE SPECJALNI:

Emilio Foradori , Foradori winery – jeden z najlepszych producentów win w Trentino!
Będziemy mieli okazję skosztować najlepszych lokalnych win Teroldego!

Martin Foradori-Hoftstatter, Hoftstatter Winery – jeden z najlepszych producentów win w Alto Adige/SudTirol.
Degustować będziemy między innymi wspaniałe Pinot Grigio, Gewurztraminer, Pinot Noir oraz Lagrein!

Paweł Paszek - Pietruch

Dyrektor Zarządzający w Perfetto360 - Culinary Journey. Przez wiele lat związany zawodowo w obszarem marketingu B2B, współpracując z klientami korporacyjnymi. Kilka lat temu, głodny wiedzy i potrzeby zmian, postanowił odkryć całkiem nowy świat – profesjonalnego gotowania. Jako pierwszy Polak szkolił się we włoskim Instytucie Kulinarnym – Italian Food Style Education w Piemoncie. Po powrocie do Polski prowadził kursy i szkolenia kulinarne, warsztaty kulinarne dla pasjonatów, a także jeden z pierwszych klubów kolacyjnych w Warszawie. Pasja przerodziła się w pracę. Aktualnie łączy radość z przekazywania kulinarnej wiedzy, frajdę ze wspólnego gotowania i realizowania wymagających projektów biznesowych z branży eventowej i incentive dla firm.


Podróżując w różne miejsca świata odkrywał smaki Malezji, Singapuru, Indonezji, Europy, Karaibów, Meksyku, Maroko czy Polinezji Francuskiej. Uwielbia klasyczną kuchnię włoską i ręcznie robione makarony oraz gotowanie w terenie – wszędzie, gdzie się da i o każdej porze roku! W 2008 roku założył firmę Perfetto. W 2015 współtworzył i prowadził program podróżniczy „Naturalnie Polska” na kanale Planete+.

Zapisz się do newslettera

Zero spamu - tylko ważne informacje!